Mijn eigen verhaal

Blijf vooral om jezelf lachen! Ook als je iets niet helemaal perfect doet. (Een van de waardes van Daode)

 

Mijn ontmoeting met Chi Neng® Qigong werd een nieuwe weg!

Een aantal jaren geleden op vakantie in Spanje heb ik de allereerste keer kennis gemaakt met Qigong. Aan het strand werd 3x per week s‘ochtends een uur Tai Chi- Qigong les gegeven. Na de eerste keer wist ik al dat ik dit heerlijk vond om te doen. Pratend met de instructrice (een Duitse fysiotherapeute) bleek dat het voornamelijk oefeningen waren uit de Qigong die me het meest aanspraken. Thuis ging ik op zoek naar een instructrice in de buurt. Zo kwam ik bij Dimphy van Alphen. Bij haar volgde ik sindsdien wekelijks training.

Ik heb 12 jaar heel intensief last gehad van bekkeninstabiliteit. Ik was lange tijd bijna niet mobiel. Lag veel op bed en moest mijn activiteiten goed plannen. In die bewuste zomer was ik net in aanraking gekomen met een andere therapie (Dorn en NES) en ik was duidelijk aan de beterende hand. Ik werd sterker en kon veel meer activiteiten aan. Sporten zou goed voor me zijn. Maar…..Ik was (en ben) nu eenmaal niet sportief aangelegd. Met  Chi Neng® Qigong had ik vanaf  het begin iets. Het klikte! Ik verheugde me iedere week op de les en was thuis zo mogelijk iedere dag aan het oefenen. Ik voelde al na een paar weken dat mijn onderrug soepel en sterker werd. Mijn schouders en nek waren duidelijk meer ontspannen. Ik begon met mijn eerste 2 gongs tegelijk: Warming up en Lift Chi Up. Ik had jaren last van winterhanden/wintervoeten en dooie vingers tijdens het autorijden, en ik besefte ineens dat ik deze winter nergens last van had!

Naast fysieke vooruitgang begon ik te voelen wat het mentaal met me deed. Ik merkte dat ik lekker in mijn vel zat en beter tegen de dagelijkse stress kon. Ik voelde me blijer van binnen en van buiten!

Op vakantie in Oostenrijk voelde ik dat het Chi veld in de bergen, de vrije natuur, veel gemakkelijker groter werd. Het deed me goed. Ik las over de Mallorca reis van het instituut en besloot dat het, op het dak van het klooster, dan wel helemaal goed moest doen. Ik gaf me op voor de reis en besloot dat als ik het daar fijn vond om zo lang (6 á 7 uur) iedere dag te trainen, ik ook verder zou gaan om de opleiding te volgen met als voornaamste doel naast mijn eigen lichaam en geest in balans te brengen: Het doorgeven van de informatie en een bijdrage te leveren om Chi Neng® Qigong in Nederland groter en bekender te maken.

Mallorca was nog mooier dan ik had durven dromen. Het was een super ervaring! Zo intensief trainen maakt veel los. Emotioneel kwam ik mezelf tegen, ging erdoorheen, maar als gevolg stond ik bol van energie bij thuiskomst. Volgens de mensen om me heen straalde ik.

In september 2011 heb ik de opleiding als instructrice (level1)  afgerond en ben daarna op studiereis meegegaan naar China om daar te trainen met twee van de beste Zhineng instructeurs ter wereld. Dit heeft bij mij alle puzzelstukjes op zijn plaats gebracht. Ik was al zeer gepassioneerd, maar daar viel alles op zijn plek. Het hoe en waarom en de enorme kracht van de zo “eenvoudige” oefeningen.

Het is een hele mooie aanvulling op mijn werk als NES therapeute en de DORN en Breuss behandelingen die ik geef. Alle behandelingen hebben tot doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren om zo geblokkeerde energie weer vrij te laten doorstromen. Veel raakvlakken zijn er met TCM waarin de energiebanen/meridianen centraal staan. De verdiepingen en inzichten die ik in de loop van de opleiding kreeg van de diverse docenten, deden me beseffen hoe ingenieus alle oefeningen in elkaar steken! Het past voor mij allemaal super bij elkaar.

Door de oefeningen te doen ben je bezig met goed voor jezelf te zorgen, jezelf gezond en fit te houden. Je versterkt je totale immuniteit. Ik zeg dan ook vanuit de grond van mijn hart:

GUN jezelf Chi Neng® Qigong !

Comments are closed.

Meer informatie

Voor meer informatie over Chi Neng Qigong:
www.chineng.nl

Gezondheid

Tevens ben ik Natuur Geneeskundige,
zie voor informatie over mijn praktijk:
www.beweegzonderpijn.nl