Inhoud beginnerslessen

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN BEGINNERS LESSEN GEPLAND.

Heb je interesse in een kennismaking / beginnerslessen, neem contact met me op, dan kijken we of er een groepje samen te stellen is van meerdere mensen.

 

Onderstaande oefeningen komen aan bod tijdens beginnerslessen:

Alle oefeningen van Level 1.

 

Het doel van Level 1 is om het natuurlijke proces van uitwisseling van Qi te versterken.
Bij Level 1 trekken we Qi aan met onze aandacht.
We openen en versterken de kanalen tussen onszelf en de natuur (open systeem). We gebruiken onze aandacht om de interne Qi los te laten en de externe Qi op te nemen. De uitwisseling tussen interne- en externe Qi vindt plaats via de huid en net buiten je lichaam. Als we genoeg Qi uit de natuur opnemen zullen de kwantiteit en de kwaliteit van onze interne Qi toenemen. Hieronder staat een korte beschrijving van de basis oefeningen van Chi Neng Qigong. De bewegende vorm (LQU), de meditatieve vorm (3-CM) en de meest actieve vorm (Wall squat).

Lift Qi Up and Pour Qi Down(LQU)
De ‘fysieke’ bewegingen van de Lift Qi Up and Pour Qi Down vorm zijn zo geconstrueerd dat er voortdurend een milde rekkende en strekkende beweging in het hele lichaam plaats vindt. De bloed- en lymfestroom worden hiermee ondersteund en geharmoniseerd, evenals de stroom van energie door de meridianen. Er treedt een kalmerende, ontspannende en ontgiftende werking op.

3-Centres Merge
De 3-CM is een staande oefening waarbij de drie centra (kruin, handen en voeten) samenvloeien in de onderste Dantian. Dit betekent dat je voelt hoe de uiteinden van je lichaam verbonden zijn met je onderste Dantian. Aandacht is in de onderste Dantian en de intentie is om alle Qi daar te verzamelen. Het geeft je kracht in het onderlichaam en in je benen en het maakt je ook emotioneel sterker.

Wall squat
De Wallsquat is een diepe kniebuiging waarbij je met je tenen zo dicht mogelijk bij de muur staat. Je gaat omhoog en naar beneden met je gezicht vlak langs de muur. De aanwezigheid van de muur zorgt voor een veilige en optimale uitlijning van je knieën, bekken en wervelkolom. De wallsquat is de meest actieve oefening in Chi Neng Qigong. Door de krachtige bewegingen vanuit de benen en het openen van de onderrug, heeft de Wall squat een sterke positieve invloed op de nierenergie.

Verder leren we onder andere ook nog:
Warming up
La Qi
Sway la Qi
6 directions la Qi
Crane’s walk

en diverse oefeningen ter verdieping van de basis

Comments are closed.

Meer informatie

Voor meer informatie over Chi Neng Qigong:
www.chineng.nl

Gezondheid

Tevens ben ik Natuur Geneeskundige,
zie voor informatie over mijn praktijk:
www.beweegzonderpijn.nl